Tekeningen scannen en/of vectoriseren

CadDraft gaat een stap verder dan scannen en/of vectoriseren.

Na dat tekeningen (in eigen beheer) gescand zijn gaan wij niet over tot het middels software vectoriseren en opschonen van tekeningen. Dit levert immers nog steeds een soort van half product op. Okee de tekening mag dan bestaan uit lijnen en tekst, maar een echte Cad tekening is meer dan enkel dat.
Zo zal een Cad tekening zijn opgebouw uit lijnen en symbolen, symbolen al dan niet door de klant gedefinieerd. Die lijnen hebben veelal een bepaalde saamhorigheid, om hier een paar van te noemen:
- Het in de tekening opgenomen papier formaat met snijlijnen, kaderlijnen, vouwlijnen, etc.
- Het titelblok met informatie over de tekening zoals soort tekening, onderwerp, locatie, formaat, schaal, etc.

Na het scannen van de tekening (om hem elektronisch beschikbaar te hebben) kan de klant alweer beschikken over het papieren origineel.

Vervolgens wordt de tekening of deel daarvan "nagetekend", gebruik makend van de standaard elementen van de klant zoals kaders, titelblokken en symbolen. Bij tekeningen op schaal zal de volledige door geboden functionaliteit ten volle worden benut. Het onderwerp wordt dan getekend in een schaal 1:1 terwijl de uiteindelijke tekening als layout op schaal zal worden weergegeven.

Kortom het resultaat van deze werkwijze is een volwaardige CAD tekening en geen half product.

De tekening die hierdoor ontstaat heeft vele voordelen in het maken van aanpassingen evenals aanpassingen in een vervolg traject.
Deze bewerking is ook wel bekend onder de mooie Nederlandse kreet "Reverse engineering".

Door deze methodiek zal het resultaat veel werkbaarder zijn, dan om het even welke gevectoriseerde tekening. Dat dit vele malen beter is dan doortekenen op enkel een gescande tekening (TIFF bestand), welk ook nog wordt getergd kwaliteit verlies en zelfs informatie verlies, hoeft geen verder betoog.

De kosten liggen dan misschien iets hoger dan de kosten van een gevectoriseerde tekening, maar de grote besparingen komen aan de orde in de opvolgende bewerkingen.

Autocad tekenwerk uitbesteden autocad tekenaar gezocht autocad tekenaar vacatures teken bureau tekenbureau

cadtekenaar cad tekenaar vacatures cad uitzendbureau technisch tekenaar technisch tekenen

Copyright © CadDraft 2017. All right reserved.

Technisch freelance tekenaar gezocht technisch zzp tekenaar gezocht cadtekenaar gezocht teken buro tekenburo